Hasse Berggren A
15.
Veldin Karic A

1:a Halvlek

Matchen inleds med att Dinamo sätter bollen i mål efter bara tre minuter, men tack och lov blåser domaren av för offside vilket också är helt korrekt. Annars präglas den första kvarten av väldigt försiktigt spel från båda lagen. Lagen verkar känna på varandra och Elfsborg uppträder väldigt ängsligt. Det syns att man har respekt för Dinamo-spelarna.

Elfsborgs första målchans kommer efter i den 24:e minuten då Andreas Nilsson gör bort två gubbar vid vänstra hörnflaggan och slår in den i straffområdet till Holmén som skjuter på täckande försvarare. Tyvärr får Holmén utgå p.g.a. skada strax därefter.

Därefter får Dinamo en liknande chans som vid offsidemålet i inledningen på en frispark utanför straffområdet som blir ett lågt skott som dimper ner strax framför Wiland som släpper retur men ändå kniper bollen i andraläget.

Elfsborg får en chans till på Hörna då Hasse Berggren får står fri i bortre delen av straffområdet, men nickar över.

2:a Halvlek

I andra halvlek försöker Elfsborg flytta fram spelet allt mer för att nå ett ledningsmål vilket snarare istället ger Dinamo mer utrymme framåt då Elfsborg öppnar sig mer bakåt. Elfsborgs spel låser sig då man har väldigt svårt att forcera Dinamos backlinje och i sort sett samtliga långbollar vinns av en Dinamospelare.

Zagreb däremot får många bra kontringslägen i andra halvlek som man förvaltar dåligt. Ofta skjuter man precis utanför straffområdet över mål vilket Elfsborg skall vara glada för.

Matchens bästa målchans kommer i den 75:e minuter då Mujcin lobbar bollen i ribban och Bošnjak skjuter över från nära håll på returen.

Elfsborgs enda målchans (med lite god vilja kan man kalla det för målchans) kommer då Hasse Berggren får bollen mitt i straffområdet och är fri för en kort stund men får inte ordning på bollen och chansen rinner ut i sanden.

Tyvärr skadas även Magnus Samuelsson i mitten av andra halvlek. Såg riktigt illa ut då han fick köras ut på bår med en befarad hälseneskada.

Matchen slutar 0-0 och skall man vara ärlig så var Elfsborg aldrig ens nära. Man räcker helt enkelt inte till mot ett lag som Zagreb. Det hade krävts en toppinsats för att slå dem och Elfsborg gör nog en av sina sämsta matcher för året. Om det är Elfsborg som gör det själva eller om Dinamo är så pass bra defensivt skall vara osagt, men som sagt, tyvärr inte ens nära.