Daniel Alexandersson A
8.
Tobias Hysén A

1:a Halvlek

Matchen mot Djurgården var helt klart ett fall framåt jämfört med den som spelades senast mot Sundsvall och var det något lag som var värda att gå från planen med 3 poäng så var det Elfsborg.

Elfsborg var det något bättre laget till en början men hade svårt att komma till skott och när man väl gjorde det var siktet dåligt inställt. Det nykomponerade anfallsparet Lasse Nilsson och Daniel Alexandersson högg på det mesta och var ständigt ett orosmoment för Djurgårdens backlinje så länge bollen slogs längs marken.

Bästa chansen hade Kristoffer Arvhage på nick efter hörna då han relativt ostört fick gå upp och nicka men satte bollen strax utanför.

Djurgårdens bästa chans kom på vänsterkanten då en Djurgårdsspelare sprang sig fri och sköt men Wiland enhandsräddade till hörna.

Annars var första halvlek ganska avslagen. Tyvärr fick Arvhage som spelade mycket bra på sin ovana position som högerback utgå efter 40 minuter p.g.a. skada.

2:a Halvlek

I andra halvlek hände desto mer. Elfsborg började även denna halvlek bäst och hade flera hyfsade skottlägen och många bra frisparkslägen som dock inte förvaltades särskilt väl.

Elfsborg bästa chans i matchen fick Lasse efter att Daniel Alexandersson snyggt skarvat bollen vidare till en fri Lasse som dock skjuter rakt på Isaksson.

I mitten av andra halvlek sprang Lasse Nilsson sig fri mitt emellan DIF:s mittbackar och skulle precis runda Isaksson när han blev nerdragen bakifrån precis utanför straffområdet. Domaren måste ha uppfattat situationen helt fel eftersom detta bara resulterade i en frispark. Naturligtvis skulle DIF-backen fått rött kort direkt för frilägesutvisning, men så blev alltså icke fallet.

Djurgården tog därefter över spelet allt mer medan de gulsvarta såg allt mer trötta ut. Dock efter ett par byten, Jari Ilola och Hasse Berggren kunde Elfsborg ta över matchen igen. Jari som gjorde sin första match för säsongen visade prov på ett spel som gav mersmak.

Elfsborg tryckte på för ett segermål mot slutet och fick bl.a. ett antal hörnor som så när höll på att resultera i mål. Farligast var dock ändå Johan Sjöberg som lobbade bollen lite på chans strax utanför straffområdet. Isaksson var tvungen att visa upp sig från sin yppersta sida för att lyckas tippa den bollen till hörna.

0-0 med mersmakär ändå ett klart fall framåt och nu bär det iväg till Halmstad på Söndag, 3p där kanske?

Till sist måste inramningen före matchen kommenteras. Först drygt 100 gulsvarta cheerleadertjejer inne på planen samtidigt och sedan ett TIFO som hette duga. Bra jobbat samtliga inblandade.