Petter Andersson A
13.
Hasse Berggren A

1:a Halvlek

Domaren blåste till spel. Elfsborg började klart bäst och efter den första kvarten borde Elfsborg ha lett med 2-0. Holmén och Nilsson hade var sitt utmärkt läge att göra mål, men den förre sköt över och den senare misslyckades med att överlista Covic i hammarbymålet. Båda chanserna var resultatet av bra aggressivt spel och fint passningsspel.

Så småningom var det Hammarby som allt mer tog över matchen och det fina passningsspelet. Men Wiland i Elfsborgs mål visade äntligen att han är värd sin plats i förstauppställningen. De som tvivlat på honom efter de första matcherna kunde konstatera att den gamle Wiland var tillbaka.

Matchen igenom var han utmärkt och tog hand om allt som kom inom räckhåll. Vid ett par tillfällen undrade vi på läktaren om han hade gummiarmar, för vissa räddningar såg direkt omöjliga ut.

Vid något tillfälle visade han dock prov på sin gummifot, när insparkarna knappt lyfte från gräset, men allteftersom matchen led såg Wiland starkare och starkare ut.

Till vänster om sig hade Wiland Garba Lawall som äntligen visade vad han kan. Lawall var duktig på att läsa spelet och att ta hand om sin motståndare Runström i Bajen.

Enda problemet med Lawall var hans passningar i sidled på egen planhalva som var rätt livsfarliga. Efter första halvlek var jag dock säker på att Runström skulle bli utbytt, för allt han gjorde var att kasta sig till marken som en skjuten kråka för att få frispark. Förbi Lawall kom han inte.

2:a Halvlek

Linderoth hade sett vad jag hade sett så i andra halvlek spelade Runström till vänster på topp. Det var också från den positionen han gjorde matchens enda mål efter att en rensning från Lawall hamnat framför fötterna på honom. Wiland var chanslös. Resten av matchen försökte Elfsborg utan att komma någon vart.

Kantspelet var i stort sett obefintligt utom när Lundén volleypassade Nilsson som direktsköt. Covic räddade.

Personligen anser jag att Lawall borde spela på mittfältet. I andra halvlek kom han fram några gånger med bollen och han är stark och bollskicklig. Han har dessutom en förkärlek för att slå långa 30-meterspassningar upp i banan så fort han får bollen, och dessa gör sig klart bättre från mittplan än från backlinjen. Då kan de landa i straffområdet istället och bli bra inlägg.

Förutom Wiland och Lawall var det Nilsson som utmärkte sig igår. Nilsson är vindsnabb och har väldigt bra bollkontroll. Igår blev han tyvärr snart för ensam på topp och när passningarna kommer snett från pressade mittfältare, eller ända från backlinjen hinner även den långsammaste motståndarback med.

Efter matchen var �Ett fall framåt� det vanligaste omdömet bland supportrarna. Det finns alla skäl att hålla med. Men med lite flyt i avslutningarna hade Elfsborg vunnit matchen. Och en vinst är var Elfsborg behöver nu.