Tobias Hysén A
13.
Hasse Berggren A

Matchrapport

2-0 ledning och ett spelövertag som hette duga, då får man inte "skänka" motståndarna tre mål. Detta var dock precis vad Elfsborg gjorde.

Matchen mot Svenska Mästarna kändes på förhand relativt avslagen då båda lagen klarat kontraktet men inte har något med toppstriden att göra. Iofs fanns möjligheten till att haka på fjärdeplatsen och spel i Royal League.

Avslaget blev det dock inte, långt därifrån. Elfsborg gav Djurgården en rejäl fotbollslektion och blåränderna kändes pinsamt bleka. 1-0 till gulsvart kom redan efter 5 minuter efter ett mönsteranfall. Andreas Klarström spelade ut bollen på vänsterkanten till Johan Karlsson som tar sig runt sin back och slår ett perfekt inlägg till Samuel Holmén. Holmén sätter pannan till och bollen går mot bortre stolpen där Hasse Berggren "för säkerhets skull" petar in bollen.

Hasse Berggren inser dock snabbt att han "snott" Holméns mål och bjuder tillbaka minuten senare. En perfekt stickare i djupet frispelar Holmén som gör allt rätt, utom mål. Samuel fintar ner Dembo Tourray och ska bara lägga in bollen i målet då han får årets felträff.

Att det "bara" stod 1-0 i paus ska Djurgården vara evinnerligt glada för. DIF såg märkbart tama ut och möjligen var det cupmatchen mot Norrköping som satt i benen.

I andra halvlek syns det direkt att Djurgårdarna fått sig en avhyvling i paus. Spelet jämnas ut betänkligt. Chanser skapas åt båda håll. 2-0 till gästerna kommer med halvtimmen kvar att spela. Ett uppspel bryts på mitten och bollen skickas fram till Lasse Nilsson som finner Berggren. Hasse kommer fri med Dembo Tourray och försöker sätta bollen mellan benen. Tourray halvräddar dock men inte bättre än att Berggren kan rulla in returen. Spiken i kistan? Det trodde i alla fall jag.

Elfsborg ville dock annat. Sista halvtimmen blir man lovligt givmilda.

1-2: Johan Karlsson nickar fram en helt fristående Andreas Johansson som enkelt rullar in bollen bakom en chanslös Wiland.

2-2: Johan Arneg avlossar ett skott efter lite flipperspel i Elfsborgs straffområde. Bollen styrs retligt i mål av Johan Sjöberg.

3-2: Domaren Martin Ingvarsson känner att han blåst för lite i pipan och hittar troligtvis årets billigaste straff. Fy f*n säger jag bara.....

Nu ska varken jag eller Elfsborg skylla på domaren. Elfsborg borde ha dödat matchen tidigare.