Hasse Berggren A
13.
Andreas Hermansson A

1:a Halvlek

Elfsborg, Allsvenskans formstarkaste visade återigen klass när man spelmässigt krossade GIF Sundsvall och rent chansmässigt sett borde vunnit matchen med ytterligare ett par mål, men 3-1 blev det till slut.

Elfsborg chocköppnade och hade inom loppet av fem minuter i princip redan avgjort matchen med två snabba mål. Först nickade Samuel Holmén via en Sundsvallsförsvarare i stolpen och på returen var Lasse Nilsson framme med pannan. Vid 2-0 arbetade samme Holmén fram bollen till Hasse Berggren som fintade bort Johan Andersson och satte bollen säkert bakom Sundfors i målet.

Elfsborg hade förutom detta en rad mycket vassa chanser, bl.a. var Hasse Berggren helt ren med Sundfors men fick för mycket tid att tänka och gjorde till slut en svag chip rätt på Sundfors. Dessutom hade Holmén och Lasse Nilsson en trippelchns som slutligen räddades på mållinjen av en försvarare.

Laget gjorde en av sina absolut bästa halvlekar i modern tid med skönspel vi knappt sett make till sedan säsongen 2000 då två herrar vid namn Svensson och Berglund härjade som värst. Framåt var alternativen många och chanserna radades upp och med lite mer skärpa i avsluten hade dett stått 4-0 i halvtid.

Det skall dock påpekas att Sundsvall då och då stack upp med farligheter så än så länge var ingenting avgjort.

2:a Halvlek

Giffarna måste fått en rejäl utskällning i halvtid av tränare Norling för helt plötsligt började man ta tag i matchen samtidigt som hemmalaget mattades något även om det aldrig kändes som någon fara på taket då defensiven med Joakim Alexandersson i spetsen var ypperlig. Wiland i målet svarade dessutom för felra svettiga räddningar.

Elfsborg tog dock så sakteliga över kommandot igen och fortsatte skapa chanser. Bästa chansen fick Lasse Nilsson som helt ren inte lyckades få bollen förbi Sundsvallskeepern. Dessutom fick Elfsborg ett mål bortdömt för offside.

Sundsvall skulle dock få sin chans att komma in i matchen då man i den 85:e minuten reducerade till 2-1 genom Jonas Wallerstedt som nickskarvade in Andreas Hermanssons inlägg i Wilands borte hörn. Dock var det aldrig någon fara på taket, Sundsvall skapade ingen mer gifitg målchans utan istället kunde Hasse Berggren avgöra på övertid med sitt andra mål för dagen.

Elfsborg har nu tagit 16 poäng av 18 möjliga på de sex senaste matcherna och fortsätter att avancera i tabellen. Tyvärr tog dock sviten med inga baklängesmål slut, den stannade på 548 minuter.