13.
Hasse Berggren A

1:a Halvlek

Efter en månads EM-uppehåll var det så äntligen dags för allsvensk fotboll igen. Trelleborg stod för motståndet på Vångavallen.

Både lagen har haft en tung start på årets allsvenska. Trelleborg började visserligen hyfsat men avslutade med tre raka förluster innan uppehållet. Elfsborg å andra sidan hade bara en seger och den kom i sista matchen mot Örebro. Det var upplagt för ödesmatch.

Både lagen börjar piggt med ett litet spelövertag för gulsvart. Ilola har ett avslut på volley som oroar och Lasse är sånär på att komma ren med Fredrik Persson i TFF-målet men några direkt heta chanser är det inte tal om.

Inte förrän Garba Lawal får halvlekens bästa chans. Lasse Nilsson drar sig in i banan och vrickar bollen ut till Garba som avancerar snett från höger. Skottet han får på är riktigt tungt men Persson är återigen bra med och räddar till en resultatlös hörna. I övrigt finns inte mycket mer att berätta om.

Elfsborg avlossar 8 skott mot mål och TFF orkar inte med ett enda!

Hasse Berggren tyckte spelet var skapligt efter första 45, men det lilla sista saknades. Hasse var dock segerviss.

2:a Halvlek

Andra halvlek börjar riktigt bra. Ett samspel mellan Berggren och Holmén slutar med att Samuel hittar Lasse Nilsson med en stickare. Nilsson kommer dock för nära målvakten och avslutet går rakt på.

Elfsborg verkar också ha slipat på dom fasta situationerna. Vid två tillfällen har man bra nickar på hörnor.

Trelleborg då, skapa dom inget? Det dröjde faktiskt till den 78:e minuten innan dom blå kunda skapa något som kan betecknas som en målchans. Wiland var dock med på närskotet från Jens Sloth.

Tiden rinner iväg och det känns länge som en 0-0 match. Ett mål skulle dock komma. Efter en snabb spelvändning på mittplan hittar Berggren återigen fram till Lasse Nilsson. Lasse fintar sig in i straffområdet och skjuter ett skott som tar på trelleborgs backen Peter Abelsson ben och in i mål. Otur för annars duktiga målvakten Fredrik Persson men ack så viktigt och skönt för gulsvart.

Trelleborg är dock nära på att grusa trepoängaren i slutet då Stephen Ademolu får ett jätteläge i slutsekunderna men kyla saknas och Elfsborg reder ut det hela.

Tre poäng innebär att man nu har häng på övriga lag samtidigt som man överlämnade jumboplatsen till Helsingborg.

På söndag väntar dock en ny viktig match mot AIK. Tre pinnar där och vi kan börja blicka uppåt.