Olle Kullinger A
13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek

Att vara Elfsborgssupporter är ungefär detsamma som att åka Balder på Liseberg i upplevelse. Det är upp och ner precis som en Berg-och-Dalbana. Eller vad sägs om de tre senaste matchernas minst sagt blandade resultat. Först 3-0 hemma mot Landskrona följt av 0-4 borta mot AIK vilket i dagens cupsemifinal mot Halmstad avslutas med återigen en storseger med 4-0 borta mot Halmstad.

För övrigt kan man konstatera att intresset för cupen är märkligt usel. Endast 1 871 tappra själar hade tagit sig till Örjans Vall för att bevittna en semifinal mellan två ändock fotbollsmässigt trevliga lag att titta på. Låt gå att det var mitt i veckan, men vädret var bra och spelet ännu bättre. Det är bara att säga: "Synd för er som inte var där".

Till matchen då:
Elfsborg visade direkt att man var betydligt hungrigare på en cupfinal än vad Halmstad var. De gulsvarta var bättre på i stort sett allt i första halvlek och spelade ut Halmstad som var märkligt dåliga. Det dröjde en knapp kvart innan Elfsborg kunde ta ledningen efter att Lasse Nilsson fått en stickare på kanten och slagit ett perfekt inlägg som Hasse Berggren mötte med huvudet vid bortre stoplen och satte 1-0.

Elfsborg fortsatte spela bra medan Halmstad fortsatte med sitt krampaktiga spel och lirare som Mikael Nilsson och Robert Andersson fick inget utrymme alls. 2-0 kom efter ett halvbra skott utanför straffområdet av Magnus Samuelsson som Conny Johansson i Halmstadmålet borde tagit, men bollen slank igenom hans händer.

2:a Halvlek

I andra halvlek höjde hallänningarna sig rejält och hade flertalet chanser till reducering men Elfsborg hade marginalerna på sin sida både vad det gäller kvalificerade räddningar av Wiland och brända jättelägen av HBK:are. Tänker framförallt på Olle Kullingers läge med vidöppet mål då han skjuter över och ribbträffen av samma man.

I stället kunde Jurica Siljanoski avgöra det hela med matchens prestation. Han tog emot en kort hörna från Klarström, vände snyggt bort sin försvarare och avancerade in i straffområdet där han drog två gubbar till innan han satte bollen distinkt i nättaket. Tror att Juri kände stor lättnad att göra mål efter en tung säsong.

Samuel Holmén fullbordade målskyttet genom att sätta 4-0 på nick på Hasses inlägg 10 minuter före slutet.

Slutligen kan man konstatera att Elfsborg sannerligen är ett cuplag och ännu ett cupguld vore räddningen för en annars turbulent säsong. Alla till Råsunda den 1:e November.

Halsduksligan

Johan Wiland
Höll nollan med både tur och skicklighet. Fick en del att göra i anda halvlek och gjorde det med bravur.
Martin Andersson
Är skön att skåda som ytterback. Gjorde flera vassa räder på sin högerkant.
Johan Karlsson
Blir bara bättre och bättre som ytterback. Kan utnyttja sina offensiva kvalitéer bättrre på kanten än i mitten. Dessutom mycket bra defensivt.
Hans Berggren
Ett mål och en målpass och flertalet chanser att göra ytterligare mål.
Jurica Siljanoski
Var bättre än på länge. Kom i och för sig in i ett tacksamt läge av matchen men ändå. 3-0 målet var en riktig delikatess.

Joakim Alexandersson
Höll tätt bakåt och gav inte HBK-anfallarna mycket utrymme.
Kristoffer Arvhage
Stabil matchen igenom. Inget att klaga på.
Jari Ilola
Är något utav en besvikelse i år men gjorde ändå en god insats mot HBK. Hoppas på en bra avslutning av säsongen nu.
Samuel Holmén
Bra jobb av Holmén som dessutom fick sätta matchens sista mål.
Magnus Samuelsson
Bra insats som grovjobbare på mittfältet. Målet var om än något billigt påpassligt och absolut viktigt för matchen.
Andreas Klarström
Klart godkänd insats av Klarström.
Lars Nilsson
Härligt förarbete till 1-0 målet. Hade själv chanser att göra mål men fick gå mållös från plan idag. Byttes ut tidigt i andra halvlek.

Daniel Ung och Emil Backlund hade för kort speltid för att betygsättas.