Fredrik Berglund A
10.
Martin Ericsson A

1:a Halvlek

Elfsborg kan inte förlora mot IFK! Åtminstone känns det så. Efter dagens seger med 2-1 förlängdes Elfsborg svit i antalet matcher utan förlsut mot Göteborg. Senaste förlusten kom så sent som 1 maj 2000.

Strålande sol och nära 11 000 åskådare på plats för att följa derbyt mot IFK Göteborg på Ryavallen. Elfsborg kom till spel med samma lag som startade mot Halmstad då Hasse Berggren sent lämnat återbud pga sjukdom.

Den som hade väntat sig skönspel från båda lagen gick nog tämligen besviken från Ryavallen denna dag. Första halvlek innehöll inte mycket ordnat spel utan mest riv och slit. IFK hade dom hetaste chanserna till att börja med. Två gånger om var Mamadou "Big Mama" Diallo nära på att göra mål. Första chansen smet tätt utanför stolpen. Vid andra tillfället nickade rakt på Johan Wiland.

Det skulle visa sig bli mållöst ända fram till slutet av första halvleken då Grönhagen tvingades byta ut en skadad Jari Ilola. In som ersättare kom Johan Karlsson. Karlsson hade knappt befunnit sig på plan i mer än 10 sekunder innan han snodde åt sig bollen på mitten och serverade Andreas Klarström en underbar passing som skar genom IFK-försvaret. Hårt uppvaktad var sedan Klarström iskall då han placerade in 1-0 bakom Bengt Andersson. Psykologiskt mål för Elfsborg som annars inte skapat särskilt mycket frammåt.

2:a Halvlek
Andra halvlek starta som första slutade, dvs med Elfsborgsmål. Kristoffer Arvhage sköt in 2-0 på straff efter att Fredrik Berglund blivit nersprungen av Magnus Erlingmark. En något billig straff tyckte nog många, men hur många sådana har inte vi fått emot oss iår?

2-0 målet kändes väldigt matchavgörande. Elfsborg backade tillbaka lite och spelade mer på säkerhet i slutet. IFK Göteborg hade mycket boll, men hade otroligt svårt att skapa något framåt.

Mamadou Diallo blev totalt bortplockad av Joakim Alexandersson som gjorde en kanoninsats i backlinjen idag. Göteborg skulle dock få in en reducering till slut. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet, misslyckades Arvhage med en rensning som Patric Andersson snappade upp. Andersson sköt direkt och skottet satt precis intill Wilands vänstra stolpe.

I och med målet tändes ett viss hopp hos IFK som pressade på för en kvittering. Elfsborg spelade dock smart och 2-2 var aldrig riktigt nära.

I och med segern lämnade vi nu positionen under nedflyttningsstrecket och tog oss över detsamma. Dessutom har Elfsborg en hängmatch mot Öster som spelas den 12 juni. Vinst där och laget befinner sig på något säkrare mark.

Halsduksligan

Joakim Alexandersson
Spelade stabilt rakt igenom. Gav inte Mamadou Diallo en chans utan högg direkt!
Kristoffer Arvhage
Klarade att hålla rent framför Wiland och var iskall då han lurade Bengt Andersson i fel hörn på straffen.
Andreas Klarström
Blir bara bättre och bättre. Otroligt kylig vid 1-0 målet!
Samuel Holmén
Blott 18 år och ändå ett givet kort i startelvan. Kämpar och sliter non-stop.
Johan Karlsson
Passningen fram till Klarström höll värdsklass. Den kommer vi minnas länge.

Johan Wiland
Skötte det han skulle. Kan inte lastas för målet.
Daniel Ung
Höll rent på sin kant, kan dock finslipa uppspelen en aning.
Johan Sjöberg
Satte till hårt i närkamperna. Släppte inte till några onödiga ytor bakåt.
Jonas Lundén
Oerhörd löpkapacitet, var bra så länge orken höll.
Fredrik Berglund
Visade hur en rutinerade anfallare faller snyggt i straffområdet när han fixa straffen. Kan dock kräva mer offensivt.
Lasse Nilsson
Försökte dribbla sig igenom försvaret ett par gånger dock utan att lyckas. Piggare än på länge.