Igor Sypniewski A
18.
Fredrik Berglund A

1:a Halvlek

Fotboll är sällan rättvis men idag skipades någon sånär rättvisa då Kristoffer Arvhage nickade in en sen kvittering för Elfsborg borta mot Halmstad på Örjans Vall. Det satt dock hårt inne minst sagt.

Elfsborg fick en mardrömsstart då Halmstads yngling Dusan Djuric utnyttjade passivitet från boråsarna då han efter en hörna lätt kunde avancera till straffområdet och klippa in 1-0 lågt nere vid Wilands vänstra stolpe.

Elfsborg deppar dock inte ihop utan tar efter hand över spelet. När 10 minuter återstår skapas två utmärkta lägen. Först har Andreas Klarström lekstuga på sin kant då han först fintar bort Tommy Arvidsson, tunnlar Joel Borgstrand och sedan är sånär att nå fram med passningen till fristående Elfsborgare. Conny Johansson är dock med på noterna.

Halvleken bästa chans får Fredrik Berglund då han elegant frispelas av Kristoffer Arvhage. Men på något sätt lyckas Bella lobba Conny Johansson men placera bollen utanför. Klent rent ut sagt här gör en "Bella" i form mål på 9 chanser av 10!

2:a Halvlek

Pausvilan gör Elfsborg gott, som kommer ut än mer taggat. Man märker direkt att Halmstad satsar på defensiven i första hand och låter Elfsborg styra och ställa som man vill. Halmstad har dock dem farligaste chanserna i inledningen. Johan Wiland är sånär på att famla in ett tillbakaspel men backarna reder upp situationen.

2-0 är dock inte långt ifrån då det återstår en halvtimme. På en Halmstads hörna får Andreas Johansson stå helt fri och nickar i stolpen! Vilket inhopp det kunnat bli. Johansson hade bara befunnit sig på plan i ca 30 sekunder.

Halmstad skapar ytterligare en bra chans i slutet då Sharbel Touma är nära att sätta spiken i kistan. Strax därefter får Elfsborg en hörna och kvitteringen är ett faktum. Kristoffer Arvhage hoppar upp och möter bollen perfekt. Conny Johansson är visserligen på bollen men den stenhårda nicken sitter där! Underbart!

Sett till matchen var 1-1 rättvist. Elfsborg har mest boll och spelar som oftast bra ända fram till avslutningarna. Halmstad backade hem för tidigt och det straffade sig.

Elfsborg befinner sig fortfarande under strecket och bör snarast börja vinna ett par matcher. Hasse Berggren saknades idag men är förhoppningsvis med på Måndag mot Göteborg.

Halsduksligan

Jonas Lundén
Springer och sliter, kom runt bra på sin kant idag.
Andreas Klarström
Glimtar till då och då och gör det riktigt bra. Tunneln på Joel Bergstrand var snygg.
Kristoffer Arvhage
Stabilt spel och ett snyggt mål. Arvhage är kung på fasta situationer!
Samuel Holmén
Blir bara bättre och bättre. Vågar framförallt ta för sig och räds inte hårda dueller.

Johan Wiland
Höll på att ställa till det när han fumlade med bollen, annars stabilt.
Johan Sjöberg
Gjorde sitt jobb utan större anmärkningar.
Joakim Alexandersson
Agerade räddande ängel vid ett par tillfällen.
Daniel Ung
Spelade upp sig efterhand men trean är svag.
Johan Karlsson
Han med att lägga en lysande macka till Lasse Nilsson, troligtvis tar han Ilolas plats på Måndag.