13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek

Innan jag begav mig till Örebro hade jag känslan av att det var dagen då Elfsborg skulle bryta den långa trenden av bortaförluster mot Örebro. Inte sedan 1970 har man vunnit på skräckarenan Eyravallen.

Matchen startar också bra ur gulsvarta ögon sett. Elfsborg för matchen och man har en boll inne redan efter ett par minuter, som dock döms bort efter gruff i straffområdet. Men 1-0 målet kommer tillslut efter att Samuel Holmen trixat fram och tillbaka utanför ÖSK:s straffområdet, för att sedan servera Hasse Berggren en lysande pass. Fri med Alvbåge i Örebro-kassen gör han inget misstag utan placerar snyggt in 1-0. Vilt jubel bland de 30-tal tillresta guliganerna på bortasektionen.

Elfsborg verkar dock inte nöjda med detta utan har även fler goda chanser att utöka ledningen då Bella bland annat skjuter utanför i bra läge. Istället för 2-0 gör Örebro 1-1 efter mycket trassel i backlinjen. Två gånger om försöker backarna att bryta men bollen studsar Örebros väg och Paul Oyuga rullar in 1-1. Knappast rättvist.

Och åtta minuter senare missar Elfsborg markeringen totalt då ÖSK får hörna och Herish Kuhi nickar in 2-1 bakom en trängd Wiland. Ett psykologiskt mål för Örebro som ska vara mycket tacksamma att gå till pausvilan med ledning.

2:a Halvlek

I andra halvlek lägger sig Örebro på försvar och kontrar på Elfsborgs misstag. Elfsborg skakar fram ett par heta chanser i början. Hasse Berggren får andra halvlekens bästa chans men hundradelen för sen ser han bollen gå förbi foten.

Örebro spelar smart och tillknäppt och ger inte Elfsborg några gratischanser. När sedan Grönhagen byter ut Holmen och Lundén försvinner i princip Elfsborgs anfallsspel trots att man plocka in Lasse Nilsson på topp med Bella och Hasse.

När man till slut sammanfattar matchen inser man dock att Elfsborg bitvis har spelet i sig men att det knyter sig vid avsluten. Samtidigt som oturen grinar laget lite i ansiktet. Både i matchen mot Sundsvall och Örebro tycker jag att man varit det bättre laget och förtjänat mer än en poäng. Men fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren så därför ligger elfsborg där dom ligger.

Nya tag mot Öster på Söndag!

Halsduksligan

Hans Berggren
Placerar kyligt in 1-0 och skapar ytterligare ett par chanser. Formen på väg upp.