Hans Berggren A
7.
Olle Kullinger A

1:a Halvlek
I torsdags spelade Elfsborg ut Halmstad efter noter när man vann med förkrossande 4-0 i Svenska Cupen. Idag var det dags att mötas igen, men nu i Allsvenskan. Halmstad borde ju rimligt vis vara det mest taggade laget men det dröjde inte mer än 7 minuter så fick Conny Johansson vittja kassen.

Då slog nämligen Magnus Samuelsson till med ett drömmål. Från ca 25 meter fick han kalasträff och bollen for som en projektil rätt upp i krysset bakom en chanslös HBK-målvakt.

Samuelsson ska visa sig vara på riktigt spelhumör för ca 7 minuter senare är han nära att assistera Lasse Nilsson då han snyggt lyfter in en boll från höger. Lasse Nilsson ska egentligen bara sätta till pannan men Conny Johansson gör en räddning modell omöjlig. Lite typiskt Lasse som inte haft marginalerna på sin sida i år.

Halmstad saknade inte heller chanser. Wiland gör bla en prakträddning då Torbjörn Arvidsson får fritt läge. Returen skjuter Olle Kullinger över från nära håll. Kort därefter gör Wiland återigen en bra räddning när Mikael Nilsson avlossar skott.

Det känns som om 1-1 hänger i luften men då kliver Jonas Lundén fram. Efter fint framspel av Lasse Nilsson bryter sig Jonas in i straffområdet och skickar in bollen i nät intill stolpen. Detta var förövrigt Jonas Lundéns första Allsvenska mål för Elfsborg. Detta gör han dessutom i sin 100: e Allsvenska match.

Innan den händelserika andra halvleken är slut hinner även Mattias Thylander nicka i stolpen för gästerna och 2-0 till Elfsborg kändes som ett mål för mycket.

2:a Halvlek

Halmstad kommer ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och man tilläts även ta över taktpinnen. Detta resulterar också i ett snabbt kvitteringsmål. Dusan Djuric hittar Patrik Ingelsten som förlänger till Olle Kullinger som visar effektivitet.

2-1 får till följd att Elfsborg drar sig tillbaka ännu mer. Halmstad trycker på och när skyttekungen Igor Sypniewski blir inbytt känns enm,ålsledningen inte alls trygg.

Det är också Igor som skulle få matchens sista chans då "Turbo" hittar rätt med en långboll. Men Igor blir helt ställd och skottet liknar mer än fösning som Wiland enkelt plockar upp.

Elfsborgssegern var kanske inte helt rättvis sett till chanserna, men gulsvart har fått det där lilla flytet som saknades under våren och som är så viktigt. I och med segern bröt vi också en negativ trend mot Halmstad. Detta var första hemmavinsten mot HBK sedan 1997 då vi vann med 3-1.