Hans Berggren A
23.
Jones Kusi-Asare A

1:a Halvlek
Det var ett revanschsuget Elfsborg som tog emot Landskrona idag på Ryavallen. Lagens tidigare möte på våren slutade med en snöpligt gulsvart förlust i matchens slutskede och Elfsborgarna såg heltaggade ut från början.

Andreas Klarström
är dock nära på att ställa till det omgående då han missar en tillbaka pass till Wiland som i sista stund får ut ett ben och avvärjer. Minuten senare är Elfsborg framme i en farlig chans. Offensive vänsterbacken Johan Karlsson slår ett giftigt inlägg mot Hasse Berggren men i sista stund dyker Henrik Nilsson upp och rensar annars lär det varit 1-0 till hemmalaget.

Men målen lät inte vänta på sig. Knappt 20 minuter in i matchen kommer målexplosionen. På två minuter stänker Elfsborg in 2 mål.

Mål 1: Fint kortpassningsspel där Samuelsson hittar Berggren som serverar Klarström en riktig "macka". Fri med målvakten chippar Klarström in 1-0 nära vänstra stolpen. Klarströms andra mål för säsongen ett faktum.

Mål 2: Hasse Berggren chippar in bollen mot mitten av straffområdet där Lasse Nilsson iskallt vänder runt och frispelar Hasse Berggren som krutar på från nära håll och Mats Svensson är chanslös.

Landskrona då? Ganska uddlöst men Jones Kusi-Asares ribbskott var värt ett bättre öde. Returen studsa ut till Matthias Eklund som alla tror ska göra mål, men på mållinjen räddar Kristoffer Arvhage förtjänstfullt!

2:a Halvlek

Till andra halvlek byter Grönhagen in Johan Sjöberg till förmån för Jurica Siljanoski som inte hade någon vidare lyckad dag. Detta innebar att Johan Karlsson tog steget upp på mittfältet. Sjöberg spelade dock inte mer än 8 minuter innan det var dags att linka av med en sträckning. Möjligen dåliht uppvärmd måntro?

Kvarten in i andra halvlek avgörs matchen definitivt då Martin Andersson passar Holmén som inte tvekar utan drar till direkt och bollen sitter ner vid Svenssons vänstra stolpe. Förövrigt Holméns andra mål mot just Landskrona!

Målet tar som sagt helt död på matchen och Elfsborg spelar sedan på klockan. 3-0 står sig matchen ut och i och med segern är det allsvenska kontraktet i princip säkrat. Dessutom har vi två raka segrar och noll insläppta mål.

Halsduksligan

Johan Karlsson
Har blivit vänsterback på senare tid. Offensiv värre! Felfri idag!
Kristoffer Arvhage
Räddande ängel på mållinjen. Raderade ut Landskronas anfall.
Joakim Alexandersson
Stabil som vanligt, skapar lugn i backlinjen.
Hans Berggren
1 mål och en assist, Hasse är given i anfallet!

Johan Wiland
Stabil förutom vid utkasten, håller dock nollan vilket drar upp betyget
Iskall vid friläget i övrigt inget att anmärka på.
Samuel Holmén
Trivs mot Landskrona. Kämpa och slet vilket gav utdelning till slut.
Martin Andersson
Börja trögt men reste sig betänkligt. Med i framspelningen till 3-0.
Lars Nilsson
Nedtagningen vid 2-0 målet var läcker. Lura bort 3 backar innan han frispela Hasse.