18.
Paul Oyuga A

1:a Halvlek

Elfsborgs måltorka är över, Örebros består. Det var resultatet efter dagens match.

Första 10 minutrarna var så dåliga att dom inte ens är värda att kommentera. Men sedan tog det fart. Magnus Samuelsson i Örebro var att näta på hörna. Elfsborg ställde om snabbt och Klarström frispelas. I dålig vinkel skjuter han dock tätt utanför. Elfsborgs offensiv höll i sig, Lasse var ytterst när att komma fri men Mikael Danielsons stortå var i vägen.

Strax därefter är jag på väg att notera 1-0 till Elfsborg. Hans Berggren slår en löpboll mot Lasse . John Alvbåge kommer ut bra och slår bort bollen precis framför Nilsson (såg ut som han var utanför straffområdet). Bollen boxas dock inte bort bättre än att Lasse får ytterligare en chans. Helt öppet mål men han lyckas med konststycket att skjuta över till många hemmasupportrars förtvivlan.

Örebro sticker sedan emellan med en farlig frispark som Mirza Jelecak skjuter i ribbans överkant. 4 minuter senare är dock Elfsborgs måltorka över. Efter triangelspel av Klarström,Nilsson och Berggren. Lyfter Hasse iskallt in 1-0 bakom en chanslös Alvbåge. Ett efterlängtat mål minst sagt.

Glädjen håller dock på att bli kortvarig då Lars Larsen får en ypperlig kvitteringsmöjlighet. Johan Wiland kommer dock ut bra och plockar snyggt ner lobbförsökt framför en förtvivlad Larsen.

1-0 får anses relativt rättvist då Örebro inte satsa på något som helst anfallsspel.

2:a Halvlek

Början av andra halvlek börjar Elfsborg stillastående. Örebro flyttar fram och matchens bästa målchans får Paul Oyuga som kommer fri sedan Arvhage misslyckats med brytningen. Wiland gör sig dock stor i målet och bevisar att han är en av Allsvenskans bästa målvakter.

Trots att inte Örebro känns speciellt vassa i slutet sitter man som på nålar med tanke på den sköra 1-0 ledningen. Men 1-1 kommer aldrig. Elfsborg är närmare 2-0 men Johan Karlsson prickar stolpens utsida efter ett bra inspel av inhoppande Lundén.

När Lars Kratz sätter pipan i munnen är den dystra sviten på fem matcher utan seger bruten. Örebros kräftgång fortsätter och laget spelar helt utan självförtroende.

Mikael Danielssons uttalande i fotbollskväll är klockrent. "Det är väl snart världsrekord" (Någon som har koll?) Vidare sa han även att Örebro vill mycket men inte får till det. (Så sant så.) Slutklämmen var ändå den bästa. På frågan finns det något positivt: Det är i alla fall närmare hem än från Landskrona! I ÖSK får man vara glad åt det lilla.

För Elfsborgs del var segern otroligt viktigt då man skapa en lucka ner till Sundsvall som nu är 7 poäng efter. Dock med en match mindre spelad. Appropå Sundsvall, nästa match möter vi just dom på Idrottsparken. Nyckelmatch?

Halsduksligan

Johan Wiland
Vilka räddningar. Räddningen på Lars Larsens lobbförsök var i svettigaste laget.
Lasse Nilsson
Var ytterst när att göra mål vid ett flertal tillfällen. Lasse har hittat formen.