Hans Berggren A
10.
Hans Eklund A

1:a Halvlek

Elfsborgs fina form under det inledande omgångarna är som bortblåst. Trots fint spel inledningsvis igår så lyckas laget bränna även helt öppna lägen Och när väl bollarna styr innanför ramen finns där alltid en räddade fot i motståndarlaget. Tänker då främst på Klarströms skott som räddades nära mållinjen. Helsingborg skapade en del halvchanser, och det nykomponerade mittbacklåset Bengtsson / Frejd fick slita hårt där bak. Stackars Grönhagen som ständigt måste möblera om i backlinjen då 3 backar är på skadelistan.

När Elfsborg rullar boll som bäst sticker Helsingborg upp emellanåt och efter dryga 20 minuter kommer även bortaledningen, knappast välförtjänt men Helsingborg visar effektivitet. Efter en hörna studsar bollen till en helt fristående Alvaro Santos som enkelt nickar in 1-0 vid Wilands högra stolpe. I slutet av halvleken får så Lasse Nilsson en bra chans, nästan helt ren lyckas han fumla med bollen och vips var motståndaren ikapp. Hade detta varit Lasse Nilsson i Allsvenskans första omgång, hade han nypt till direkt på volley. Summerar man halvleken var det dock ett fall framåt då Elfsborg trillade boll riktigt bra. Dock har man förtvivlat svårt att lyckas framför mål.

2:a Halvlek

I andra halvlek kommer Helsingborg in mer i matchen och då Elfsborg satsar på tre man i backlinjen uppkommer en hel del ytor. Rade Prica och Alvaro Santos hugger på allt. Men Elfsborg håller tätt, även om Jesper Janssons frispark från 30 meter är ytterst nära att gå in. Kryssribban står dock pall för det mäktiga skottet. Elfsborgs andra halvlek är något sämre än den första men man får tre mycket bra chanser som borde resulterat i minst ett mål. Hasse Berggren skall bara lobba in bollen i öppet mål men Fredrik Larssons hand är i vägen. Andreas Drugge har nog den bästa chansen då han får fritt nickläge precis framför Fredrik Larsson men Drugge nickar aningen för rätt på och Larsson klistrar bollen. Till sist får så inbytte Jonas Lundén ett läge men motlägget går långt utanför.

Det har nu gått 381 minuter sedan vi såg ett mål från Elfsborg i Allsvenskan och frågan är hur länge den sviten skall hålla i sig. Nu stundar ett VM-uppehåll och det kommer lägligt för Elfsborg som måste få tillbaka skadade spelare. Grönhagen har mycket att fundera på för spelet har gått i baklås.