Hans Berggren A
37.
Gustaf Andersson A

1:a Halvlek
När vi lämnade Borås Centralstation kl. 08.10 på söndagmorgonen fanns det inte ett mål på himlen och trots att man hade hört att vädret skulle bli sämre framåt dagen hade man dock inte förväntat sig ett sådant hemskt oväder som väntade i Helsingborg.

Trots det usla vädret som gjorde publik, domare och spelare genomsura ända in till benmärgen och planen till en leråker bjöds de tappra 6.000 på läktarna på trevlig fotboll från båda lagen. Framförallt Elfsborg var pigga inledningsvis. Lasse Nilsson var piggast av alla och var framme flertalet gånger under första halvlek utan att få bollen i mål. Hela Elfsborg spelade riktigt bra fotboll ända fram tills dess att bollen skulle sättas i mål. Helsingborg såg något vilsna ut även om inte farligheter saknades.

2:a Halvlek

I andra halvlek tog HIF över efter hand och började närma sig ett ledningsmål allt mer. Dock gjorde Elfsborgs backlinje återigen en stabil insats och dessutom var Wiland i målet lysande matchen igenom. HIF vaskade bl.a. fram ett antal hörnor som ständigt var farliga. En av dem slogs direkt på mål där Kristoffer Arvhage
mållinjen nickade bollen i underkanten av egen ribba följt av att bollen sedan studsade ner på målinjen.

Elfsborg var inte lika vassa som i första halvlek men chanser saknades dock inte. Mot slutet fick Wiland göra ett par riktigt högklassiga räddningar även om matchens prestation utfördes av kollegan Fredrik Larsson på andra sidan. På en farlig tillbakapass kastade han sig hejdlöst med huvudet före och nickade bollen till hörna.

Matchen slutade dock 0-0 vilket innebar att Elfsborg definitivt spelar i allsvenskan kommande säsong. Elfsborgs spelarna var också märkbart lättade efter matchen. Framförallt har man imponerats av lagets defensiva kvalitéer de senaste matcherna. Inte sedan Pater Markstedt nickade in 1-1 för Hammarby i den 50:e matchminuten i den 22:a omgången har Elfsborg släppt in något mål. Det betyder 310 minuter i sträck.

Halsduksligan

Johan Wiland
Tredje nollan i rad imponerar naturligtvis. Fick dessutom vissa klass med några högklassiga räddningar framförallt mot slutet av matchen.
Martin Andersson
Verkar har hittat formen så här i slutet av säsongen. Återigen en stabil insats.
Joakim Alexandersson
Gjorde inga märkbara misstag. Även om Hasse Eklund och Gustaf Andersson var framme ett flertal gånger kändes det ändå säkert.
Johan Sjöberg
Verkade trivas i lervällingen med glidtacklingar till höger och vänster.
Jonas Lundén
Var pigg på högerkanten där det mesta av det offensiva spelet byggdes upp. Hade bra kraft och riktning på inläggen.
Magnus Samuelsson
Såg ut att finnas överallt på det centrala mittfältet. Visade Helsingborgarna matchen igenom vad en andraboll är för något.
Lars Nilsson
Tillbaka efter avstängningen visade han att han vill vara med och leka igen. Sprang på allt som rörde sig i första halvlek. Med lite mer kyla i avsluten kunde han lika gärna blivit målskytt.

Kristoffer Arvhage
Stabil och säker men slog bort onödigt många bollar. Räddningen på mållinjen var nog mer tur än skicklighet.
Pär Karlsson
Hade svårt att komma fram på vänsterkanten vilket gjorde att det offensiva spelet på den här kanten kom av sig lite.
Johan Karlsson
Gjorde en hyfsad insats men jag vill se mer än så.
Hans Berggren
Gjorde det mesta rätt men kom ändå inte riktigt fram till avslut under matchens gång. Har motståndarna lärt sig Hasses spelsätt?