11.
Håkan Lindqvist A

1:a Halvlek
Man såg många lättade ansikten på folk som lämnade Ryavallen denna Måndagskväll. Elfsborg hade tagit tre poäng mot Kalmar, tre poäng som kan betyda förnyat kontrakt. Men än finns det nio poäng att spela om och som bekant skall man inte ropa hej förrän man köpt grisen i säcken, eller hur det nu var?

Eftersom båda lagen behövde vinna matchen och ingen skulle tjäna på ett oavgjort resultat kunde man förvänta sig en kraftig offensiv från båda lagen från start men detta var dock inget jag kunde se. Elfsborg föll tillbaka i gamla(?) synder och började slå långbollar och slå bort alldeles för många passningar och alla gulsvarta skall vara glada att Kalmar var ännu sämre. Lagen skapade dock varsin riktigt het målchans. Lasse Nilsson sprang sig fri men vände helt plötsligt in mot mitten in i gröten av spelare som fans där och fick på ett dåligt skott metern utanför. Kalmar hade en nick som gick tätt utanför Wilands vänstra stolpe som bästa målchans.

2:a Halvlek

I andra halvlek höjdes spelkvalitén något till en början, framförallt från Elfsborgs sida. Kantspelarna Jonas Lundén och Pär Karlsson sprang oerhört mycket och skapade på så sätt ytor både åt sig själva och sina medspelare. En bit in i andra halvlek kom Lasse Nilsson åter i ett friläge och föll på ett Kalmarben i straffområdet och där trodde nog de flesta att domaren för dagen Anders Frisk skulle blåsa straff men så blev icke fallet. Istället fick Lasse en varning för filmning. Jag skall inte säga att Frisk gjorde fel eftersom jag varken av situationen eller TV-reprisen kunde avgöra om det var filming eller ej men jag hade inte klagat på domslutet om det hade blivit straff (oavsett vilket lag jag hållt på). Orättvisans ande kändes dock som den hade lagt sig över Ryavallen med tanke på den straff man senast fick emot sig
i mötet med Hammarby efter en solklar filmning.

Nåväl, efter detta följde den intressantaste perioden i matchen där nästan allt som är värt att berätta hände. Elfsborg började helt plötsligt att spela bra och samtidigt tände publiken till i kylan. Jonas Lundén var ytterst nära att sätta 1-0 till Elfsborg i ett friläge men Petter Wastå i Kalmarmålet räddade mirakulöst nog skottet till hörna. Elfsborg vann för övrigt hörnstatistiken med hela 9-0 och i rättvisans namn skulle också avgörande komma just på en hörna. Jurica Siljanoski slog hörnan från höger och matchens lirare Joakim Alexandersson nickade distinkt in bollen i mål.

Därefter kontrollerade Elfsborg tillställningen ganska komfortabelt och var nog närmare 2-0 än vad Kalmar var 1-1. Tungt för KFF som nu får det svårt att klara sig kvar i allsvenskan men desto roligare för Elfsborg som nu fick lite andrum i bottenstriden. Malmö och Helsingborg nästa.

Halsduksligan

Joakim Alexandersson
Gjorde kanske sin livs match. Fanns överallt i defensiven och erövrade bolen. Var överlägsen både på marken och i luften. Att han dessutom får göra matchens enda mål är naturligtvis en härlig bonus.

Pär Karlsson
Spelade bra matchen igenom både med och utan boll. Börjar allt mer att komma in i spelet och kan bli en viktig kugge i lagmaskineriet nu mot slutet.
Martin Andersson
Gjorde ett mycket bra inhopp som högerback och borde nog spela från start i matchen mot Malmö.

Johan Wiland
Hade inte mycket att göra denna afton förutom några inlägg och en och annan spektakulär utboxning.
Kristoffer Arvhage
Gjorde en urusel första halvlek med massor av felpass och felaktiga beslut. Spelade sedan upp sig ordentligt i andra halvlek och såg till att Kalmaranfallen blev få.
Johan Sjöberg
Spelade bra ihop med Pär Karlsson på vänsterkanten men var inte speciellt tongivande idag.
Jonas Lundén
Sprang mycket och skapade ytor vilket han skall ha credit för men ack vad han har svårt att få till det när chanserna kommer.
Johan Karlsson
Jobbade som vanligt mycket bra och vann många andrabollar men varför, varför vill han hellre spela bollen bakåt än framåt?
Hans Berggren
Har tappat sin fina målform på slutet och är inte lika vass framåt längre. Hade ett fyrtorn som ryggsäck matchen igenom och fick knappt några ytor alls att jobba på.
Lars Nilsson
Var den spelare som sprang mest utan att få någonting för det. Fick dock två riktigt bra lägen under matchen. Det första sumpade han och i det andra fick han en varning istället för straff. Dålig utdelning för dagens insats.

Martin Strömberg
Jobbade bra defensivt även om Kalmar inte var speciellt farliga framåt. Fick inte till det offensivt.
Jurica Siljanoski
Viljan och intentionen finns där men spelet låste sig allt för ofta och när väl lägena kom fick han inte till det.

Fredrik Stenamn hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 3,17
Förutom tre poäng och "Alex" fanns inte mycket positivt att hämta från den här matchen!