Hans Berggren A
17.
Cain Dotson A

1:a Halvlek

Ödesmatch var kanske inte riktigt det rätta ordet men i alla fall var förutsättningarna före matchen mellan Sundsvall och Elfsborg att den som vann skulle lämna bottenstriden för att kunna blicka uppåt i tabellen. Elfsborg mönstrade samma manskap som senast mot Örebro då man vann med 3-0. På bänken fanns dessutom den nye, intressante mittfältaren Pär Karlsson att tillgå.

Matchen började lite försiktigt och trevande och båda lagen verkade gå och vänta på misstag från det andra laget. Sundsvall hade första farligheten efter en hörna som nickades på mål men Wiland räddade till en ny resultatlös hörna. Strax efteråt
svängde det åt andra hållet och när Fredrik Sundfors i Sundsvallsmålet var ute och cyklade utanför straffområdet snappade Siljanoski upp bollen strax utanför straffområdet rakt framför mål. Han borde skjutit i förstaläget när det i stort sett var öppet mål men istället valde han att gå in i straffområdet och blev på så vis av med bollen. Resten av halvleken var jämn även om Elfsborg verkade var lite farligare framåt. Framförallt var det Hasse Berggren som stod för det farliga. Han ensam stod för Elfsborgs samtliga avslut under första halvlek.

2:a Halvlek

I andra halvlek var Sundsvall till en början betydligt aggressivare än i första och kunde också efter dryga fem minuters spel göra 1-0 genom Cain Dotson på ett till synes onödigt mål där Wiland lite billigt släppte bollen mellan bena. Nu var Elfsborg
tvugna att sasta allt framåt och även om man natuligtvis blev besviken över att Sundsvall tagit ledningen var ett mål ändå precis vad matchen behövde för att det skulle bli lite fart i den.

Elfsborg bytte in Lasse Nilsson och strax därefter även Pär Karlsson som båda gjorde pigga inhopp. Framförallt var det kul att se att Lasse visade upp lite av det han visade massor av i början av säsongen. Han skulle även få Elfsborgs två bästa målchanser under matchen. I den första fick han bollen i ett trängt läge i Sundsvalls straffområde men skottet gick en bit utanför. Därefter i slutet av matchen kom chansen med stort C! Klarström snurrade upp sin gubbe på högerkanten (Klarström bytte kant efter det att Pär Karlsson kommit in) och serverade Lasse ett perfekt inlägg längs marken vilket friställde Lasse helt två meter från mål. Men vad gör han? Jo han skjuter över. I ett totalt rent läge skjuter han över. Tyvärr för Lasses och Elfsborgs del blev detta den sista chansen till kvittering och Sundsvall gick segrande ur striden.

Matchen var annars ingen match som kommer gå till historien som den mest välspelade och mest underhållande. Tyvärr var Elfsborg inte tillräckligt aggressiva i de avgörande lägena. Varken Hasse, Juri eller Lasse fick till det i avsluten trots bra lägen. Även de avgörande passningarna hade i regel dålig prescision. Detta måste förbättras till matchen mot Peking som kan bli en rysare.

Halsduksligan

Hans Berggren
Stod själv för allt farligt offensivt under fösta halvlek. Minns speciellt när han ensam jobbade mot 3-4 Sunsdvallsförsvarare i straffområdet och ändå fick till ett avslut som räddades på mållinjen av en GIF-are.

Johan Sjöberg
Lagkaptenen för dagen spelade stabilt ihop med Martin Andersson förutom vid 1-0 målet då man släppte Cain Dotson onödigt lätt.
Martin Andersson
Stabil som alltid. Gjorde inte bort sig men bidrog inte heller till nogåt konstruktivt.
Magnus Samuelsson
Gjorde sitt jobb på det centrala mittfältet men inte mycket mer.
Jonas Lundén
Är mycket farlig när han får göra sina långa löpningar med bollen. Synd bara att den där lilla, men ack så viktiga extra finishen inte fanns där i de avgörande passningarna och dribblingarna.
Lars Nilsson
Gjorde ett mycket piggt inhopp och skapade mer på ett par minuter än vad Juri gjorde under hela matchen. Borde dock naturligtvis gjort mål när han fick öppet läge.
Pär Karlsson
Kom inte riktigt med i spelet under den tid han fick till godo men visade ändå upp vad han kan när han fick bollen. Verkar ha stor potential.
Kristoffer Arvhage
Fick hoppa in när Dunga blev skadad och spelade någon slags offensiv mittfältare i jakten på en kvittering.

Johan Wiland
Varvade kvalificerade räddningar med tveksamma ingripanden. Borde tagit bollen som gick mellan bena och betydde 1-0 till Sundsvall.
Daniel Ung
Är inte alls i samma fina form som i våras. Fick dessutom utgå efter att ha vridit till foten ordentligt i slutet av matchen. Såg mycket allvarligt ut.
Fredrik Stenman
Verkar lite sliten efter en lång allsvensk debutsäsong. Spelet mot Sundsvall räcker inte riktigt för godkänt.
Andreas Klarström
Lika bra som han var mot Örebro lika dålig var han mot Sundsvall. Dribblingen och passningen till Lasses friläge var dock läckra.
Johan Karlsson
Kommer allt för sällan med i offensiven. Har ett bra skott och borde utnyttja detta oftare.

Jurica Siljanoski
Hade ett kanonläge i första halvlek då han borde valt att skjuta i förstaläget istället för att försöka gå in i straffområdet. Var efter detta totalt osynlig.