Lars Nilsson A
28.
Pascal Simpson A

1:a Halvlek
Rejält stärkta av segern mot Malmö var det ett optimistiskt Elfsborg som gästade Halmstad. Efter förra årets brakförlust med 5-0 fanns nog en hel del revanschlusta. Men inledningen visade inga sådana tag alls. Långboll efter långboll och mittfältarna i bägge lagen fick nog nästan nackspärr.

Men så i 15:e minuten tar matchen fart. Andreas Klarström skruvar in en frispark i straffområdet som Jonas Lundén får på mål men Håkan Svensson räddar. Bara minuten efter osar det mål nere hos Wiland när Magnus Andersson får bollen i fritt läge. Wiland är dock bra med på noterna och fångar upp bollen. Samma Andersson skulle dock senare bjudas på en ännu bättre chans efter en dryg halvtimme men orutinen lyser igenom och Halmstads ineffektivitet är slående.

Första halvlek gjorde knappast någon glad och Elfsborg hade märkbart svårt att hitta in bakom Halmstads backar.

2:a Halvlek
I halvtid gör Elfsborg två byten. Arvhage byts ut till förmån för Martin Andersson samtidigt som Drugge lämnar plats åt Hasse Berggren. Bytena skulle visa sig lyckade senare. Efter drygt tio minuter in på andra blir Lars Nilsson fint framspelad av Berggren och trycker upp bollen i nättaket men målet bortdöms mycket tveksamt för offside.

Fast mål skulle det bli till slut ändå. Jonas Lundén suger tag i bollen på mittfältet och sätter full fart mot Halmstads mål. Och med en perfekt passning hittar han Hans Berggren som mycket kyligt vrickar in bollen vid botre stolpen.

Resten av halvleken drar sig Elfsborg tillbaka och slår vakt om poängen. Det är på vippen att straffas men Wiland gör en rad kvalificerade räddningar då bland annat Patrik Ingelsten testar med ett par luriga skott.

Ska man sammafatta så går väl inte matchen till historien som någon välspelad fajt men poäng som poäng. Elfsborg visar dock att man kan kriga till sig en trea.