Jonas Lundén A
19.
Daniel Mobaeck A

1:a Halvlek
Strålande sol och mycket folk på läktarna. Ja allt var upplagt för en fotbollsfest. Och visst kan man inte klaga på inledning, speciellt inte om man håller på gulsvart för redan i den 4 matchminuten trillar bollen in bakom Petter Wastå. Jonas Lundén nickskarvar perfekt till Hasse Berggren som kommer till avslut. Wastå räddar visserligen första skottet men Hasse tilläts få ett andra avslut och iskallt chippar han in bollen. Efter målet följer ett par halvfarliga chanser för bägge lagen men utan resultat. Nästa riktigt heta chans får målskytten Berggren i 26: minuten då han blir sopren efter en lysande passning av Klarström. Tyvärr får Hasse halvtaskig träff och Wastå avvärjer.

Kalmar då, jo allt eftersom matchen lider kommer man närmare och närmare främst genom nye brassen Alysson som är framme och oroar. Bland annat missar han en perfekt passning från Håkan Lindqvist från nära håll. Fast Alysson skulle få en andra chans. För i den 38:e matchminuten slår Jon Björklund ett hårt skruvat inlägg som Martin Andersson inte når utan bollen kommer perfekt till Alysson som sätter pannan till. Wiland är på bollen men orkar inte hålla den och 1-1 är ett faktum.

Summerar man första halvlek så är spelat hyfsat jämnt, fast den fina fotbollen lyser med sin frånvaro.

2:a Halvlek
Bättre fart i andra då? Nja inte direkt. Elfsborg bjuds på ett kanonläge då det blir en tilltrasslad situation i Kalmars straffområde. Den annars för dagen utmärkte Kalmarbacken Patrik Rosengren rensar för klent och serverar Klarström som dock inte överlistar Wastå. Efter den chansen dras tempot ner något och inget nämnvärt händer förrän 70:e minuten då Klarström mycket onödigt drar på sig sitt andra gula kort efter att ha klacka iväg bollen. Dessimerat manskap i över 20 minuter alltså. Och nu tar verkligen Kalmar över spelet totalt.

Elfsborg får inrikta sig på försvarsspel och kommer endast i enstaka kontringar. Lasse Nilsson byts bland annat ut efter att ha fått en smäll på vaden. I slutet av andra halvlek kommer matchens stora chans för Kalmar. Nyss inbytte Spahic hittar Alysson som nickar ner bollen till en helt fristående Lars Johansson som på något konstigt sätt lyckas missa hela målet. Tacksamt för oss Elfsborgare som inte hade mycket att glädjas efter matchen.

1-1 och Elfsborg har inte vunnit på 7 omgångar. Grönhagen var nöjd med första halvlek men nämner också att uddlösheten är skrämmande. Och visst kan man hålla med. 8 mål på 10 matcher är på tok för dåligt. Dessutom bör Herr Grönhagen ta sig ett snack med spelarna angående humöret på plan. Alldeles för många onödiga kort. I nästa match väntar nu IFK Norrköping och då är det verkligen dags för första vinsten på Ryavallen.