-.
Jonas Nilsson A

1:a Halvlek

Årets viktigaste allsvenska match för Elfsborg var den mot i praktiken redan nedflyttningsbara Trelleborg. TFF som var tvugna att vinna sina tre resterande matcher för att överhuvudtaget ha en chans att stanna kvar i allsvenskan.

Att det var två bottenlag som möttes märktes tydligt i första halvlek där felpassen var många och oförmågan att göra rätt sak vid rätt tillfälle var stor. Elfsborg försökte dock mest och hade mest boll men avsluten var få och dåliga. Det var istället TFF som skulle få matchens första farlighet då man träffade ramvirket med ett hårt vristskott. Detta var för övrigt Trelleborgs enda kvalificerade målchans under hela matchen.

Elfsborg var det bättre laget och kunde i halvlekens sista minut göra 1-0 genom planens bäste spelare, Andreas Drugge som därmed gjorde sitt första allsvenskan mål i karriären.

2:a Halvlek

I andra halvlek ökade Elfsborg tempot och passningsspelet var helt plötsligt flera klasser bättre. Jurica Siljanoski hade ett flertal lägen att göra 2-0 men bollen smet tätt utanför vid samtliga tillfällen. Även L-G Carlstrand och Martin Andersson hade nickar som gick tätt över.

Trelleborg kämpade tappert men hade väldigt svårt att skapa något farligt. Enda chansen under halvleken var ett långskott som gick halvmetern över en i stort sett sysslolös Johan Wilands ribba. I stället kunde Elfsborg öka på till 2-0 genom inhopparen Bruno som fick bollen fri och på sin egen retur satte bollen i mål på övertid.

Ett sent mål i varje halvlek av två stora anfallslöften som kanske blir ett giftigt anfallspar nästa säsong, vem vet...?

Halsduksligan

Johan Karlsson
Spelade mycket bra i den ovana rollen som högerback, var dessutom väldigt aktiv offensivt.
Andreas Drugge
Visade prov på härlig teknik och snabbhet och fick även sätta sitt första allsvenska mål någonsin. Kommer att bli en tillgång framöver, kanske t.o.m. en ny Fredrik Berglund.

Johan Wiland
Plockade ner ett par inlägg, stod annars sysslolös mathcen igenom.
Kristoffer Arvhage
Hade en tuff uppgift mot TFF:s storväxta anfallare men gjorde vad han skulle.
Martin Andersson
Hade ingen anledning att bjuda på vägvinnande försvarsspel. Avväpnade de flesta av TFF:s få anfallsförsök.
Andreas Klarström
Var mycket delaktig i spelet och gjorde en och annan TFF:are att känna bly i fötterna. Fick inte riktigt till det framför mål.
Jesper Bengtsson
Kämparglöden är hedervärd men spelet för övrigt bör bli bättre. Borde förvaltat alla hörnor på ett bättre sätt.
Jurica Siljanoski
Hade 3-4 riktigt bra lägen att göra 2-0 i andra halvlek men siktet var tydligen inställt på Pål Lundins vattenflaska 10 cm brevid målet.
L-G Carlstrand
Detta var en match i L-G:s smak. Stora, tunga, grisspelande motståndare på en gyttjig fotbollsplan. L-G trivdes nog och var dessutom inte långt ifrån att fösa in bollen med magen.
Bruno Franca Fogaca
Fick bara 10 minuter på sig vilket var alldeles för lite enligt mitt tycke. Lyckades ändå göra göra mål på övertid och bjöd sedan som brukligt på brasiliansk luftakrobatik.

Andreas Nicklasson
Passar inte som vänsterback, borde i stället spela på mitten och utnyttja sin snabbhet för att bygga upp anfall längs vänsterkanten.