Jurica Siljanoski A
-.
Alvaro Santos A

1:a Halvlek

Elfsborg har den senaste tiden haft extremt svårt att få till farligheter framför mål och än sätta de chanser man får trots positivt spel och mer bollinnehav än motståndarna. Matchen mot Helsingborg skulle inte frånsett de sista 20 minuterna i andra halvlek bli något undantag. Trots att bollen rullades fint mellan spelarna så var det som förgjort när man fick bollen i anfallsposition och de få gånger det höll på att bli farligt var det alltid ett Helsingborgsben ivägen.

Matchen var annars väldigt jämn i första halvlek trots att Elfsborg spelmässigt var bättre men Helsingborg hade giftigare målchanser. Dessutom lyckades de förvalta en av sina chanser så väl att de kunde ta ledningen med 1-0 genom Michael Hansson som utnyttjade en försvarsmiss och rullade in ledningen för HIF.

2:a Halvlek

I andra halvlek satsade Elfsborg på en mer offensiv uppställning genom att byta ut Johan Sjöberg mot Bruno vilket höll på att ge utdelning direkt. Bara efter 30 sekunder fick Bruno fritt läge mot Sven Andersson men skottet gick rakt på målvakten.

Därefter var det Helsingborg som stod för det mesta och det bästa dock utan att kunna utöka sin ledning trots flera kvalificerade möjligheter. Elfsborg gjorde ytterligare ett byte då man bytte in Andreas Nicklasson istället för Jesper Bengtsson vilket gav ytterligare fart framåt. Ett offensivt satsande Elfsborg skulle till slut få utdelning och det var genom en back, Martin Andersson som kvitteringen kom då han touchade ett perfekt slaget inlägg med huvudet och satte bollen otagbart i målvaktens bortre hörn.

Båda lagen hade sedan chanser att avgöra även om Elfsborg var närmast men 1-1 stod sig och det var till hela matchen sett ett rättvist resultat.

Halsduksligan

Martin Andersson
Gjorde livet surt för Helsingborgsanfallarna genom sitt precisa försvarsspel som dessutom kryddades med karriärerns första allsvenska mål.

Johan Wiland
Gjorde en av sina bättre matcher för i år med ett antal kvalificerade ingripanden.
Jurica Siljanoski
Något mål blev det inte men en och annan läcker dribbling och passning gjorde Juri till en av matchens frontfigurer.

Daniel Ung
En stabil insats av "Dunga" men har en lite för enkel spelstil för att det skall bli svårt för motståndarna.
Kristoffer Arvhage
Hade det svårt mot Helsingborgs nickstarka spelare och utnyttjades dåligt i de fasta situationerna. Gjorde dock flera avgörande glidtacklingar.
Andreas Klarström
Var inte så kreativ som han brukar men gjorde en fullt godkänd insats.
Martin Strömberg
Gjorde mycket nytta i det tysta men var för initiativlös då det verkligen gällde.
Andreas Drugge
Hade svårt att skapa något farligt mot HIF:s starka backlinje men briljerad med sina inlägg.
Bruno Franca Fogaca
Kämpade hedervärt och var ett ständigt orosmoment för HIF:s backlinje. Fick en kanonchans till kvittering efter att bara varit på planen i 20 sekunder.
Andreas Nicklasson
Var en frisk fläkt när han kom i i mitten av andra halvlek och var starkt bidragande till Elfsborgs offensiva tryck i slutet av matchen.

Johan Sjöberg
Hade en mindre lyckade kväll och blev också utbytt i halvtid.
Johan Karlsson
Vägde lätt mot tunga, stabila HIF:are men blixtrade till stumtals, främst då han sprang i djupled.
Jesper Bengtsson
Hade ett kanonläge att göra 1-0 i mitten av första halvlek men skjöt rakt på målvakten. Var annars lite okoncentrerad och slog alldeles för många billiga felpass.