Christian Lundström A
-.
Cain Dotson A

1:a Halvlek

För att lämna bottenträsket i Allsvenskan för stunden krävdes seger mot GIF Sundsvall och efter sex raka matcher utan seger var det många gulingar som törstade efter tre poäng. Därför kom 1-0 till Sundsvall efter fyra minuters spel som en kalldusch efter att Dennis Östlundh skjutit in bollen i nätmaskorna bakom en skymd Johan Wiland som dock var på bollen.

Glädjen varade dock inte länge för norrlämnningarna. Bara minuten senare kunde matchens stora behållning Bruno Franca Fogaca sätta kvitteringen genom en kraftfull nick. Detta var dock bara början. Bruno visade upp ett spelregister som ingen tidigare skådat på Ryavallen. Det var en kraftfull sambafotboll som brassen visade upp och det skulle ge ytterligare resultat. Bruno kom fri på vänsterkanten och serverade ett perfekt inlägg till Christian Lundström som nickade in 2-1.
Christian som äntligen har fått fart på målskyttet.

Trots att matchen var så viktig och att regnet gjort planen svårspelad visade båda lagen upp ett hyfsat kortpassningsspel och verkade också vilja komma runt på kanterna och slå inlägg till störtdykande forwards. Matchen var därför ganska sevärd men kantades av många felpass och stressade uppspel.

2:a Halvlek

I andra halvlek var det Elfsborg som förde matchen men Sundsvall blixtrade till, framförallt genom Cain Dotson och Andreas Yngvesson som bl.a. skapade många farliga hörnor. Elfsborg hade dock ett litet övertag och borde avgjort i den 70:e minuten då två, kanske tre spelare kom fria mot Fredrik Sundfors men Christian Lundström sköt rakt på målvakten. Han borde nog ha passat i det läget men det är lätt att säga i efterhand.

I stället kunde förre AIK-backen och nyförvärvet för Sundsvall Michael Brundin
nicka in 2-2 med en kvart kvar att spela och nu var det nerver i matchen. Elfsborg gjorde dock ett par byten, man bytte bl.a. in L-G Carlstrand och Jurica Siljanoski i anfallet. Den sistnämnde skulle också bli matchhjälte. Med matchens sista spark satte Siljanoski bollen i mål till hemmabuplikens stora jubel och tre mycket viktiga poäng var i hamn. Sundsvall däremot får det nu tufft i fortsättningen.

Noterbart var att alla tre elfsborgsmålen gjordes av de tre nyförvärven gjorda i sommar. Först Bruno, sedan Lundström och till sist Siljanoski. Tre mer elle mindre chansvärvninagr som kanske kan bli tre kanonvärvningar. En spelare har dock redan visat att han är en av de mest lovande spelarna i allsvenskan, Bruno Franca Fogaca.

Halsduksligan

Johan Sjöberg
Bäst i backlinjen och omöjlig att passera. Defensivt finns det inte så mycket mer att kräva av Sjöberg men det offensiva spelet kan dock bli mycket bättre.
Jesper Bengtsson
Verkar bli bättre och bättre för varje match som går och var betydligt kvickare i spelet än tidigare.
Bruno Franca Fogaca
Vilken artist, saknaden av Svensson/Berglund är plötsligt inte så stor längre. Hade lätt platsat i Brasiliens landslag med det spel han visade upp i första halvlek, vilket mål och vilken framspelning. Mattades dock lite i andra och fick utgå efter en tuff duell i slutet av matchen.

Kristoffer Arvhage
Är stabil i 89 minuter av 90 men tappar koncentrationen för ett ögonblick och då smäler det. Två gånger small det mot Sundsvall.
Joakim Alexandersson
Var precis som Arvhage stabil matchen igenom förutom vid ett par tillfällen som Sundsvall utnyttjade. Gör många fina brytningar men är lite långsam.
Andreas Klarström
Hade flera typiska Klarströmruscher från kanten och in i banan utan att komma till skott. Ville gärna göra en passning för mycket.
Stefan Andreasson
Bra insats av Stefan som inte hade riktigt samma flyt i avslutningarna som mot Trans Narva.
Martin Strömberg
Första matchen sedan skadan och både löpviljan och uthålligheten satt kvar. Var osynlig långa stunder men blixtrade ibland som vid förspelet till 1-1 målet
Christian Lundström
Äntligen första målet i allsvenskan och det kunde ha blivit fler framförallt i friläget han hade. Kommer in mer och mer i Elfsborg spel.
Jurica Siljanoski
Första målet för "Juri" i Elfsborgströjan kom sannerligen i rätt tid. Med matchens sista spark fixade han tre mycket viktiga poäng till Elfsborg.

Johan Wiland
Var väldigt passiv på målen men skötte sig felfritt i övrigt.
Daniel Ung
Var inte riktigt så aggresiv som vi är vana att se honom. Gjorde dock flera fina försök att komma i läge på högerkanten utan att ritigt lyckas helt.
Mikael Andersson
Kom in i ett känsligt läge av matchen och kom inte riktigt in i spelet. Rörde sig mycket utan att få speciellt mycket boll.