29.
Nikola Mrdja A
13.
Hasse Berggren A

Inför dagens match hade Elfsborg 6 poängs försprång till AIK. Alltså var dagens match mycket viktig för båda lagen. För AIK gällde det att vinna för att närma sig medan det absolut viktigaste för Elfsborg var att inte förlora. Innan matchen hängde regnet i luften.

1:a Halvlek

Elfsborg tog genast kommandot och spelade genom ett rappt passningsspel fram sig till målchanser. Samuel Holmén gav sånär Elfsborg ledningen men prickade stolpen och Hasse Berggren hade ett farligt vänsterskott som efter att ha tagit på Lasse Nilsson gick strax utanför. Efter 18 minuter kom så den välförtjänta ledningen då Samuel Holmén fick bollen tio meter utanför straffområdet och klippte till med vänsterfoten. Skottet såg inte helt otagbart ut men mål blev det. Klang och jubel på bortasektionen och en självförtroendekick för våra spelare som fortsatte spela bra fotboll och även hade chanser att öka på ledningen. Bland annat hade Lasse ett friläge men lobben blev för kort så att Håkan Svensson utan större besvär kunde rädda..

AIK började så småningom att jämna ut spelet och hade ett par farliga nicklägen framför Johan Wiland. På nick kom också kvitteringsmålet efter att Stefan Ishizaki fått en billig frispark på kanten. Markeringen på frisparken var minst sagt bristfällig vilket gjorde att Per Nilsson oattackerad kunde nicka in bollen. Efter målet kom AIK igång på allvar medan våra gula hjältar tappade allt spel. Vi kunde dock med tur och skicklighet hålla undan så att 1-1 stod sig till paus.

2:a Halvlek

Andra halvlek började med press från AIK som flera gånger kom runt alltför enkelt på vår vänsterkant. Till att börja med skapades dock inga farligare målchanser men efter hand kom de in i straffområdet och tvingade Johan Wiland till ett par farliga räddningar. De fick även några billiga frisparkar i farliga lägen, något de som väl var inte kunde utnyttja.

Elfsborg fick inrikta sig på kontringar och Lasse Nilsson var ett par gånger på väg igenom utan att lyckas ta sig förbi sista försvararen. I slutet fick Elfsborg så ett gyllene läge att avgöra matchen då Hasse Berggren efter en hörna klippte till på volley från nära håll men bollen gick i ribbans undersida och ut. Efter detta hände inte mycket mer och matchen slutade 1-1.